Tandimplantat

Våra implantatbehandlingar görs av vår egen implantatspecialist och erbjuder en långvarig lösning för att ersätta förlorade tänder och återupprätta både funktion och naturlig estetik. Vi tar emot patienter från hela Värmland för tandimplantatbehandlingar.

Lär dig mer om tandimplantat

Letar du efter en effektiv och långvarig lösning för att ersätta en saknad tand eller flera tänder? Är du nyfiken på hur mycket tandimplantat kostar? Tandimplantat har under de senaste åren blivit alltmer populära för att ersätta förlorade tänder. Kontinuerliga framsteg inom tandtekniken har lett till implantat med längre livslängd och högre kvalitet. På vår klinik i Karlstad i Värmland hjälper vi dig även med avancerade tandimplantat som ersättning för en saknad tand. Vi har specialiserad personal för tandimplantat. Vi tar även emot remisser från andra privatkliniker i Värmland.

Den här artikeln ger en översikt över vad priset för tandimplantat kan inkludera och vilka faktorer som kan påverka implantatkostnaderna. Vi kommer att fokusera på att ge användbar information så att du kan fatta ett välgrundat beslut om dessa långsiktiga investeringar i ditt leende.

Vad är ett tandimplantat?


Tandimplantat är titanskruvar som opereras in i käkbenet under tandköttet. De fungerar som din nya tandrot och ger en säker grund för permanent förankring av konstgjorda tänder, såsom tandkronor, tandbryggor eller proteser. Implantat används också för att stödja tandproteser. På så sätt är det väldigt effektiva för att återskapa delar eller ett helt bett relativt smidigt och enkelt. Med hög kvalité och expertis återskapar vi ditt bett med nya tandimplantat i Karlstad.

Tandimplantat ser ut och känns som naturliga tänder, vilket gör att du kan tugga bekvämt, tala självsäkert och le utan att behöva oroa dig för löst sittande tandproteser.

Hur får man tandimplantat?


Vår implantatspecialist (implantolog) borrar ett hål i benet och placerar försiktigt implantatet i det. Att känna till implantatets exakta placering och storlek är väldigt viktigt. Då kan vi säkerställa att själva implantatet placeras korrekt och samtidigt  säkerställa att tandkronan får en optimal design för att du som patient ska lätt kunna sköta om dina tänder på ett effetkvit sätt. Det är därför det är nödvändigt för  att utföra en 3D-digital röntgen. Denna scanning ger oss en 3D-bild av munnen som vår röntgenspecialist gör det möjligt för tandläkaren att planera implantatets placering från alla vinklar.

Vi planerar våra implantatbehandlingar i datorn och vet exakt vart de ska sitta innan vi opererar in det i ditt käkben. Vi utför tandimplantat operationer med absolut högsta patientsäkerhet. Våra patienter kan alltid känna sig trygga när vi utför tandimplantatbehandlingar i Karlstad.

När implantaten placerats får tandköttet tid att läka. En distans eller "koppling" mellan implantatet och den nya tandkronan skruvas på plats. Beroende på hur snabbt implantatet integreras med benet och läkningstiden för det omgivande tandköttet kan det ta mellan 8 veckor till 6 månader att sätta fast kronan eller den konstgjorda tanden på distansen från det att implantatskruven placerats. Detta beror på att benkvalitén från en patient till en annan skiljer sig åt. I vissa patienter läker det snabbt medan i vissa läker det långsamt.

Fördelar med tandimplantat

 • Tandimplantat ser ut, känns och fungerar som riktiga tänder. Tandimplantat är tillverkade för att vara exakta kopior av riktiga tänder. De har samma tuggkraft som riktiga tänder och du riskerar inte att de glider när du tuggar eller pratar eftersom de är fästa i benet.
 • Tandimplantat är permanenta. Så länge det är korrekt placerat, får läka in och underhålls på rätt sätt är tandimplantat i princip där för gott. Du kan märka missfärgningar eller flisor i "tanden" men den kan enkelt bytas ut utan att du behöver röra själva implantatet. Detta gör dem mer kostnadseffektiva än andra alternativ (t.ex. broar, proteser). Om du får dina tandimplantat behandlade på Tandcentrum kan du vara säker på att kronorna utformades för att se exakt ut som en av dina naturliga tänder som omger den. Om det görs perfekt är det svårt att se att implantaten inte är riktiga tänder. Vi kan säkerställa detta med att vi är unika med att ha vårat eget tandtekniska laboratorium i Karlstad.
 • De skadar inte de omgivande tänderna. Jämfört med broar, där nästa tand kan äventyras, skadar implantat inte de omgivande tänderna.
 • Du får en högre livskvalité då du inte behöver oroa dig när du äter och ler. Du får full funktion och kan äta allt utan besvär och svårigheter. Detta är livsnödvändigt framförallt när vi blir äldre.
 • Tandimplantat är något som när man utför korrekt och med precision inte behöver så mycket underhåll jämfört med avtagbara proteser.
 • Naturlig Utseende och Känsla: Tandimplantat är designade för att se ut och kännas som naturliga tänder. Detta ger en estetiskt tilltalande lösning som smälter sömlöst in med resten av ditt leende.
 • Varaktig Lösning: Med rätt vård och underhåll kan tandimplantat vara en långsiktig lösning. De är kända för sin hållbarhet och förmåga att stå emot daglig användning under lång tid.
 • Bevarar Käkbenet: Tandimplantat hjälper till att bevara käkbenet genom att stimulera tillväxten. Detta är viktigt för att bibehålla strukturen och formen i käken över tiden.
 • Ökad Komfort: Eftersom tandimplantat sitter stadigt förankrade i käkbenet, eliminerar de rörelsen och obehaget som ibland kan vara förknippade med löstagbara proteser.
 • Återställer Tuggförmåga: Tandimplantat återställer effektivt din tuggförmåga till nästan det naturliga tillståndet, vilket gör det möjligt för dig att njuta av en varierad kost och bibehålla god allmän hälsa.
 • Förbättrad Tal: Med tandimplantat kan du prata tydligt och självsäkert, utan rädsla för att proteser ska glida eller påverka din uttal.
 • Självförtroende och Psykologiskt Välstånd: Återfinnandet av en komplett och vackert leende med hjälp av tandimplantat kan ha en positiv inverkan på ditt självförtroende och psykologiska välbefinnande.
 • Enkel Underhåll: Tandimplantat kräver ingen särskild vård utöver god munhygien och regelbundna tandläkarbesök. De är lätta att underhålla och integreras sömlöst i din dagliga tandvårdsrutin.
 • Förhindrar Tandmigration: Genom att fylla ut tomrummet efter en förlorad tand förhindrar tandimplantat oönskad tandmigration och bibehåller att tänderna står rätt i käken. Utan av en tand börjar den migrerar ut man får då större tandfickor runt de tänder som migrerar vilket leder till tandköttsinflammation och svårare att hålla rent. I värsta fall kan tänder behövas ta bort långsiktigt på grund av att de inte har någon motbitning.
 • Minskar Risken för Tandlossning: Tandimplantat minskar risken för tandlossning i närheten av det behandlade området och stödjer en sund tand- och tandköttmiljö.

  Tandimplantat är en alltmer populär och framgångsrik lösning för att återställa ett komplett och funktionellt leende. Med dessa fördelar kan tandimplantat vara ett utmärkt alternativ för dem som vill förbättra både utseendet och funktionen hos sina tänder.


Nackdelar med tandimplantat

 • Kostnad: Tandimplantat kan vara dyrare initialt jämfört med vissa andra tandersättningar, som exempelvis avtagbara proteser eller tandbroar.
 • Tidskrävande Process: Hela processen från implantatplacering till färdig restaurering kan ta flera månader, vilket kan vara längre än andra tandersättningsalternativ.
 • Risk för Komplikationer: Som med alla kirurgiska ingrepp finns det alltid en viss risk för komplikationer, såsom infektion, blödning eller felaktig integration av implantatet. Därför är det viktigt att välja en seriöst tandläkare i Karlstad för sin tandimplantat-operation.

Det är viktigt att notera att många av dessa nackdelar är sällsynta och kan undvikas eller hanteras med noggrann planering och professionell vård. Individers unika behov och medicinska historier bör alltid beaktas vid övervägande av tandimplantat. En öppen dialog med tandläkaren kan ge en tydligare förståelse för huruvida tandimplantat är den bästa lösningen för dig.

Omtänksamma garantier på tandimplantat

Vi på Tandcentrum är stolta med att ge en mycket omtänksam och generös garanti på våra tandimplantat behandlingar och fast protetik som utförts på våra egna laboratorium.

Garantiförutsättningar

Vid utlämning av den nya implantat tanden eller den protetiska ersättningen ska patienten få ta emot information om våra garantier och de förutsättningar som gäller.

De krav som ställs i samband med protetisk behandling i form av till exempel tandimplantat:

 • Behandlingen är fullständigt betalad
 • Tänderna får inte utsättas för onormal belastning eller ytterligare trauma
 • Patienten måste följa ordinerade munhygien och eventuella kostråd.
 • Patienten kommer på kontinuerliga kallelser för att bibehålla garantin.

Kontakta oss

Karlstad City

Södra Kyrkogatan 10, Karlstad

Karlstad Strand

Våxnäsgatan 148, Karlstad

Kristinehamn

Kungsgatan 46A, Kristinehamn

Boka tid

Snabba svar på vanliga frågor

Om du inte hittar svaret på din fråga här, så tveka inte på att höra av dig till oss så återkommer vi så snart vi kan med ett svar.

Ställ din fråga till oss

Akut Tandvård Karlstad

En plötslig tandvärk kan vara en signal från din mun att något är fel och kräver omedelbar uppmärksamhet. Väldigt ofta vet vi inte om vi borde söka akut tandvård eller vänta tills nästa planerade besök. På Tandcentrum i Karlstad har vi expert tandläkare för akuta besvär som är redo att hjälpa dig på kort varsel. Du bokar snabbt och enkelt tid online hos oss på Tandcentrum i Karlstad via hemsidan eller på telefon 054-21 21 28. För akuta besvär har vi tider oftast samma dag. Ett akut besök hamnar initialt från 650kr beroende på vad som ska göras.

Vad kostar akut tandvård?

Kostnaden för akut tandvård är väldigt svårt att avgöra innan någon diagnos ställs. Det är därför vi inte kan ge ut ett fast pris på akut tandvård för alla behov ser olika ut. Det vi kan garantera är ett kostnadsförslag innan någon behandling utförs som du får ta del av och godkänna. Ett akut besök hos oss börjar initialt från 650kr. Därefter kan vi presentera en lösning för dina tandbesvär.

Hur lång tid för att få akut tandläkartid i Karlstad?

Du kan snabbt och smidigt boka en tid online hos våra tandläkare i Karlstad. Vi har korta väntetider och kan oftast erbjuda akuta besök inom någon dag, oftast samma dag. Tänk på att inte gå för långa perioder med akut tandvärk. Det kan leda till större infektioner och inflammationer i tanden och käkbenet. Oftast blir det också mycket dyrare behandling om man väntar med akut tandvärk.

Jag har akut tandvärk, när borde jag söka tandläkartid?

Man ska ej gå långa perioder med akut tandvärk då det kan förvärra situationen med ökad risk för större infektioner och inflammationer. Har du akut tandvärk rekommenderar vi att du bokar en tid omgående. Du kan snabbt och smidigt boka en tid online hos våra tandläkare i Karlstad och Kristinehamn. Vi har korta väntetider och kan oftast erbjuda akuta besök inom någon dag, oftast samma dag.

Resultat från tidigare patienter

No items found.
Visa smilegalleri

Ta steget mot en frisk tandhälsa

Boka en tid idag och upplev vår professionella tandvård i en välkomnande och lugn miljö. Det går bra att boka en tid online eller kontakta oss så ringer vi upp.

akut tandvård tandcentrum karlstad kristinehamn

Bläddra igenom vår kunskapsbank

Läs mer