Erbjudande på Invisalign – 1 756 kr i rabatt! Mer info hittar du här.

Allmänt tandvårdsbidrag – Vi är partners med försäkringskassan

Tandhälsa är en viktig del av vårt välbefinnande, och i Sverige har vi implementerat åtgärder för att göra tandvård mer tillgänglig för alla. Ett av dessa åtgärder är det allmänna tandvårdsbidraget. I detta blogginlägg kommer vi att utforska vad det allmänna tandvårdsbidraget innebär, hur det fungerar och hur det kan dra nytta av våra patienter.

Vad är allmänt tandvårdsbidrag?

Det allmänna tandvårdsbidraget är en förmån som erbjuds av den svenska staten för att hjälpa till att täcka kostnaderna för tandvård. Syftet är att göra det lättare för människor att upprätthålla en god tandhälsa genom att sänka de ekonomiska hindren för att söka vård regelbundet.

Vem har rätt till det?

I allmänhet personer som är 24 år eller äldre och är folkbokförda i Sverige rätt till allmänt tandvårdsbidrag. 

Hur fungerar det?

Det allmänna tandvårdsbidraget ger rätt till ett årligt bidrag som kan användas för att täcka kostnaderna för tandvård. Bidraget betalas ut direkt till tandläkarmottagningen efter ditt besök och används för att minska den totala kostnaden för de behandlingar och tjänster som utförs där.

Vilka tjänster täcks av bidraget?

Det allmänna tandvårdsbidraget täcker en rad olika tjänster och behandlingar som tandundersökningar, rengöring, lagningar och andra protetiska behandlingar. Det är viktigt att komma ihåg att bidraget inte täcker alla typer av behandlingar och att det finns en egenkostnad som patienten måste betala.

Hur kan du dra nytta av tandvårdebidraget?

För att dra nytta av det allmänna tandvårdsbidraget är det viktigt att regelbundet besöka din tandläkare för att få en tandundersökning och rengöring. Genom att använda ditt bidrag för förebyggande vård kan du upptäcka och behandla problem i tid, vilket kan leda till bättre tandhälsa på lång sikt. På så sätt blir det också mycket billigare över tid. 

Slutsats:

Det allmänna tandvårdsbidraget är en värdefull resurs som är utformad för att hjälpa människor att upprätthålla en god tandhälsa. Genom att förstå hur det fungerar och vilka tjänster som täcks, kan våra patienter dra nytta av detta bidrag. Tveka inte att boka in en undersökning hos oss för att ta vara på ditt tandvårdsbidrag

Du kanske även skulle vara intresserad av

No items found.

Boka en tid idag och upplev vår professionella tandvård i en välkomnande och lugn miljö. Det går bra att boka en tid online eller kontakta oss så ringer vi upp.

akut tandvård tandcentrum karlstad kristinehamn
Tack så mycket! Vi hör av oss så snabbt vi kan.
Oj! Nu gick något fel. Testa igen.