Våra behandlingar

Vi erbjuder våra patienter modern tandvård med hög kvalité i fokus. Vi har ett brett utbud av behandlingar och kan därför erbjuda individuellt anpassade behandlingsplaner. Utöver hög kompetens bland våra tandläkare och tandhygienister har vi även erfarna specialister för implantat och estetisk tandvård. Läs mer om våra behandlingar och erbjudanden nedan.

tandcentrum behandlingar tänder tandhygienister tandläkaretandcentrum behandlingar tänder tandläkare tandhygienister

Allmäntandvård

Läs mer

Implantat

Läs mer

Estetisk tandvård

Läs mer

Akut tandvård

Läs mer

Hur kan vi hjälpa dig?

Airflow

En Airflow-behandling är ett populärt sätt att rengöra tänderna på ett skonsamt sätt. På vår klinik är det tandhygienisterna som utför denna behandlingen.

Barntandvård

Säkerställ ditt barns munhälsa och lista dina barn hos oss på Tandcentrum I Karlstad.

Bettskena

Bettskenor används för att minska besvär så som snarkningar, andningsuppehåll, återkommande huvudvärk eller ömhet i käkarna.

Borttagning av tandsten

Tandsten är en förkalkning som uppstår när bakterier hamnar i kontakt med salivet.

ICON

Många tror att det är svårt eller inte går att behandla icon-fläckar på tänderna, men det krävs ofta inte mer än 1-3 besök hos tandläkaren för ICON-behandling med bra resultat av fläckarna.

Invisalign

Med Invisalign, osynlig tandställning, kan du få det perfekta leendet på ett diskret sätt utan att det syns.

Lagningar

Vid mindre hål i tänderna gör vi lagningar av komposit fyllningsmaterial. Lagningen kommer både se och kännas naturlig. Vi gör konventionella lagningar med komposit.

Porslinsfasader

På Tandcentrum Karlstad finns stor erfarenhet av estetisk tandvård, alltid med dig som kund i centrum.

Rotfyllning

När en tand skadas och tandnerven påverkas kan tanden behövas rotfyllas.

Röntgenundersökning

Röntgen kan användas för att diagnostisera sjukdomar i tänder och käkben, planera behandling samt följa upp tidigare utförd tandvård.

Tandblekning

Ta bort fläckar, missfärgningar och återge dina tänders naturliga färg genom att bleka tänderna.

Tandbro

Tandbryggor ersätter saknade tänder. De kan återställa tuggfunktionen, förbättra ditt utseende och förbättra din munhälsa. En tandbro består av kronor som passar över dina naturliga tänder på båda sidor om tandluckan.

Tandimplantat

Våra implantatbehandlingar görs av vår egen implantatspecialist och erbjuder en långvarig lösning för att ersätta förlorade tänder och återupprätta både funktion och naturlig estetik. Vi tar emot patienter från hela Värmland för tandimplantatbehandlingar.

Tandkrona

En tandkrona är en rekonstruktion som helt täcker en skadad tand. Målet är att förstärka tandens försvagade struktur och återställa funktion och estetik på bästa möjliga sätt.

Tandlossning

Tandlossning, eller parodontit som vi kallar det inom tandvården är en infektionssjukdom som förorsakas av bakterier. Den förstör både tandköttets vävnader runt tänderna och själva käkbenet. I de flesta fallen går det att behandla tandlossning.

Tandutdragning

Tandutdragning, eller tandextraktion som det också kallas, är en åtgärd inom allmäntandvården som vi på Tandcentrum i Karlstad och Kristinehamn har en stor erfarenhet av.

Tandvårdsrädsla

Många känner ångest inför sitt tandläkarbesök och är oroliga för sitt tandvårdsbesök. Våra tandläkare har stor erfarenhet av att behandla tandläkarskräck i Karlstad och Kristinehamn. Vi har egna psykolog på kliniken som kan hjälpa till vid tandläkarfobier med KBT behandling för tandvårdsrädsla.

Titthålskirurgi för tandimplantat

Nästa generations implantatbehandling med vår egna tandimplantat-specialist. Revolutionerande datorstödd implantatbehandling, vi vet vart implantaten ska placeras optimalt i käkbenet innan du kommer på operation.

Tandvårdsrädsla

Vår egna psykolog arbetar tillsammans med tandvårdsteamet för att du ska bli av med din tandvårdsrädsla.

Ta steget mot en frisk tandhälsa

Boka en tid idag och upplev vår professionella tandvård i en välkomnande och lugn miljö. Det går bra att boka en tid online eller kontakta oss så ringer vi upp.

akut tandvård tandcentrum karlstad kristinehamn