Airflow-behandling

En Airflow-behandling är ett populärt sätt att rengöra tänderna på ett skonsamt sätt. På vår klinik är det tandhygienisterna som utför denna behandlingen.

En Airflow-behandling är ett populärt sätt att rengöra tänderna på ett skonsamt sätt. På vår klinik är det tandhygienisterna som utför denna behandlingen.

Fräscha upp ditt leende med Airflow-behandling

Airflow-behandling är en hygienbehandling som avlägsnar missfärgningar på tänderna. Plack och missfärgningar med en kombination av vatten, tryckluft och fina pulverpartiklar. Dessa tre komponenter kombineras i en högeffektiv stråle som varsamt avlägsnar fläckar från tänderna, även från svåråtkomliga områden. Biofilm avlägsnas både ovanför och under tandköttskanten. Plack är en biofilm av skadliga bakterier som växer på ytor i munnen.

Den innovativa spraytekniken kommer åt alla svåråtkomliga områden. Den tar effektivt bort den skadliga biofilm som utvecklas ovanför och under tandköttet för att förbättra din munhälsa och hjälpa dig att få ett ljusare leende. Airflow-behandling kan ta bort detta smärtfritt och förhindra att det blir skadligt under en längre tid.

Hur fungerar en Airflow-behandling?

Vi polerar, putsar och blästrar din tänder med en blandning av salt, vatten och luft. Processen är en form av luftpolering, det är ett smidigt alternativ för att komma åt även bakom och mellan alla tänder.

När du känner dig redo för att fräscha upp ditt leende med hjälp av en Airflow–behandling är det superviktigt att boka ett besök hos tandhygienisten för en rengöring. Det är viktigt att all tandsten är borta innan behandlingen startar då airflow bara tar bort missfärgningarna.

Här nedan ser du en lista över vilka missfärgningar som airflow tar bort:

  • Rött vin
  • Kaffe
  • Snus
  • Livsmedel som rödbetor, gurkmeja och curry
  • Rökning

För vilka passar Airflow?

Airflow passar för de allra flesta patienter som lider av missfärgade tänder. Rökare, snusare, ivriga te- eller kaffedrickare är några exempel på missfärgningar som lägger grund för behandlingen. Behandlingen utförs alltid av en tandhygienist eller tandläkare, detta är otroligt viktigt för att resultatet ska bli så bra som möjligt.

Om det är så att du har känsliga tänder och tunnare emalj än vanligt, är airflow oftare ett bättre, skonsammare alternativ än tandblekning. Om man tänker på slutreslutatet av behandlingen är det såklart en smaksak, tandblekning gör tänderna vitare och airflow tar tillbaka tandens naturliga vita färg.

Hur länge sitter effekten av Airflow i?

Hur länge effekten av airflow sitter i är helt individuellt. Dricker du mycket kaffe och om du framförallt röker så kommer dina tänder att bli missfärgade snabbare och effekten försvinna. Så för ett längre och bättre resultat är det viktigt att du tänker på detta.

Innan en Airflow-behandling i Karlstad och Kristinehamn

När du känner dig redo för att fräscha upp ditt leende med hjälp av en Airflow-behandling är det superviktigt att boka ett besök hos tandhygienisten för en rengöring. Det är viktigt att all tandsten är borta innan behandlingen startar då airflow bara tar bort missfärgningarna.

Du kan använda ditt allmänna tandvårdsbidrag för själva undersökningen, men Airflow är en kosmetisk åtgärd och det innebär att man inte får något tandvårdsbidrag till det.

Vem är Airflow-behandling lämplig för?


Airflow-behandling kan upprepas regelbundet och är lämplig för både vuxna och barn. Den är perfekt för att ta bort biofilm, missfärgningar och tidig tandsten på naturliga tänder, restaureringar, implantat, överkänsliga patienter, tandregleringspatienter och återkallelsebesök tack vare förmågan att nå svåråtkomliga områden med precision.

En Airflow-behandling kan få bort all plack och missfärgningar som dina vanor har lämnat efter sig.

Airflow-behandling är inte bara ett utmärkt sätt att hålla koll på din tandhygien och munhälsa, utan också den bästa behandlingen som finns idag för att behandla och hantera tandköttssjukdomar (parodontit). Dessutom är det också bra för en snabb fix för speciella tillfällen som bröllop, helgdagar och anställningsintervjuer.

Fördelar med Airflow-behandling?


- Effektiv borttagning av plack: Airflow-behandling har den unika fördelen att den snabbt och effektivt eliminerar kraftiga plackuppbyggnad. Denna metod överträffar kapaciteten hos traditionell depuration och polering.

- Smärtfritt: Airflow-behandlingen skiljer sig från andra behandlingsmetoder genom att den garanterar en smärtfri upplevelse, vilket minskar den oro som ofta förknippas med tandläkarbesök.

- Avlägsnande av fläckar: Behandlingen tar inte bara bort plack, utan även envisa fläckar, vilket säkerställer att tänderna inte bara är friska utan även estetiskt tilltalande.

- Når djupa fickor: Behandlingen har förmågan att tränga djupt ner i tandköttsfickorna och eliminera skadliga bakterier som kan leda till större tandkomplikationer.

- Förebyggande vård: Genom att effektivt rikta in sig på skadliga bakterier hjälper den till att förebygga vanliga tandsjukdomar som karies, gingivit och parodontit.

- Förbättrar blekning: De som vill bleka sina tänder kommer att ha nytta av Airflow-behandlingen. Den avlägsnar eventuella beläggningar som kan hämma blekningsprocessen, vilket säkerställer optimala resultat.

- Minimalt invasiv: Med fokus på patientkomfort är proceduren utformad för att vara minimalt invasiv, vilket gör upplevelsen trevligare för patienterna.

- Justerbar vattentemperatur: Eftersom många människor har känsliga tänder erbjuder behandlingen justerbara vattentemperaturer, vilket säkerställer komfort under behandlingen.

- Barnvänlig: Den är inte påträngande vilket gör den till en lämplig och effektiv tandvårdslösning för barn, så att de får en positiv upplevelse av tandvården.

- Omedelbara resultat: Fördelarna är inte bara långsiktiga. Patienterna kan se ett betydligt ljusare och friskare leende direkt efter en enda behandling.

- Säker för restaureringar: De som har tandlagningar kan genomgå behandlingen utan problem. Den är helt säker för skalfasader, kronor, broar och implantat.

Andra behandlingar

No items found.

Kontakta oss

Karlstad City

Södra Kyrkogatan 10, Karlstad

Karlstad Strand

Våxnäsgatan 148, Karlstad

Kristinehamn

Kungsgatan 46A, Kristinehamn

Boka tid

Snabba svar på vanliga frågor

Om du inte hittar svaret på din fråga här, så tveka inte på att höra av dig till oss så återkommer vi så snart vi kan med ett svar.

Ställ din fråga till oss

Resultat från tidigare patienter

No items found.
Visa smilegalleri

Ta steget mot en frisk tandhälsa

Boka en tid idag och upplev vår professionella tandvård i en välkomnande och lugn miljö. Det går bra att boka en tid online eller kontakta oss så ringer vi upp.

akut tandvård tandcentrum karlstad kristinehamn

Bläddra igenom vår kunskapsbank

Läs mer