ICON

Många tror att det är svårt eller inte går att behandla icon-fläckar på tänderna, men det krävs ofta inte mer än 1-3 besök hos tandläkaren för ICON-behandling med bra resultat av fläckarna.

Fräscha upp ditt leende på ett skonsamt sätt

Varför får man vita fläckar på tänderna?

Orsakerna kan variera stort men en vanlig orsak till vita fläckar på tänderna är på grund av höga fluorhalter i vattnet som barn. Missfärgade tänder och vita fläckar kan orsakas av tandreglering, fluoros, demineralisering eller dålig munhygien. Våra kosmetiska tandläkarna på Tandcentrum erbjuder stolt ICON behandling, ett mikroinvasivt sätt att ta bort vita fläckar och tandskador. Med Icon kan vi behandla vita fläckar och missfärgningar för att förbättra ditt leende.

Om du önskar ett vitare och ett mer symmetriskt utseende på alla dina tänder, kontakta oss för att ta reda på hur ICON behandling kan hjälpa dig. Våra experter erbjuder ICON tandbehandling i Karlstad och i Kristinehamn.

Icon-behandling

Många tror att det är svårt eller att det inte går att behandla. Vi på Tandcentrum kan säkerställa att du får en snabb, skonsam och säker behandling av dessa fläckar. Det krävs oftast mellan 1-3 besök hos tandläkaren för att kunna utföra ICON-behandling med bra resultat.

Hur fungerar ICON behandling på tänderna?


Icon behandlingen är en infiltration av resin och ett minimalt invasivt kosmetisk tandbehandling utformad för att behandla vita fläckar och kariesskador på områden där emaljen har brutits ner. Din tandläkare applicerar ICON på ytan av tanden med demineraliserad emalj. ICON infiltrerar emaljen och fyller i lesionerna med ett tandfärgat resin.


Till skillnad från en fyllning behöver man inte borra i tanden eller mjukvävnaden i munnen. Fluorbehandling är en utmärkt metod för att förebygga karies och hjälper till att skydda emaljen. Det är dock inte alltid effektivt vid behandling av mer avancerade stadier av emaljskador och missfärgning. Icon kan fylla och förstärka emaljen i avancerade stadier och samtidigt förhindra att den förvärras.

Vad du kan förvänta dig under Icon-tandbehandling
Före din behandling hos Tandcentrum kommer din tandläkare att förklara vilka alternativ som finns för att förbättra ditt leendes utseende och avgöra om ICON behandling är rätt för dig. Om så är fallet kommer vi att gå igenom de olika stegen i behandlingen. En Icon-behandling tar ungefär en timme.

Vad du kan förvänta dig under en ICON-tandbehandling

Vi fräter lätt på den släta ytan på de berörda tänderna för att exponera det porösa skiktet under. Resinet appliceras och sugs in i den porösa ytan. Vi använder en ljushärdare för att härda resinet och polera tänderna. När allt har torkat är ditt leende ljusare och mer symmetriskt än förut! 

Hur behandlas fläckarna på tänderna?

I en ICON-behandling putsar tandläkaren tänderna och därefter applicerar han en syralösning på tänderna. Lösningen öppnar upp prismorna i emaljen. Medlet appliceras därefter ett visst antal gånger till önskat resultat uppnåts. Oftast mellan 2-7 gånger

Slutligen läggs en flytande resin, en typ av plast, på tandytan för att fylla ut emalj prismorna. Den varken känns eller syns och påverkar dig inte framöver, du kan äta, dricka och leva precis som vanligt.

Behandlingen tar mellan 50-80 minuter beroende på antal tänder som skall behandlas, och därefter är missfärgningarna på tänderna borta.

Vad orsakar de vita fläckarna och missfärgningarna på mina tänder?


Vita fläckar uppstår på grund av ojämn mineralisering. Det innebär att vissa delar av tandemaljen, eller ytskiktet, har mer mineraler än andra, vilket orsakar märkbar missfärgning. Om det inte finns tillräckligt med mineraler i de djupare delarna av emaljen uppstår vita fläckar. De är mest märkbara när ljus träffar tänderna och sprids över emaljen, vilket avslöjar dessa ojämna fläckar.

Fördelar med Icon tandbehandling


Det finns många fantastiska fördelar med Icon-behandling, bland annat:

- Minimalt invasiv behandling; ingen borrning eller anestesi krävs
- Vanligtvis behövs bara ett besök
- Förhindrar att ett tidigt hål utvecklas
- Förbättra livslängden på en tand
- Återfå stoltheten över ditt leende
- Lämplig för barn som kanske inte är kvalificerade för andra kosmetiska behandlingar som tex. Skalfasader
- Resultatet kan hålla i flera år

Andra behandlingar

No items found.

Kontakta oss

Karlstad City

Södra Kyrkogatan 10, Karlstad

Karlstad Strand

Våxnäsgatan 148, Karlstad

Kristinehamn

Kungsgatan 46A, Kristinehamn

Boka tid

Snabba svar på vanliga frågor

Om du inte hittar svaret på din fråga här, så tveka inte på att höra av dig till oss så återkommer vi så snart vi kan med ett svar.

Ställ din fråga till oss

Resultat från tidigare patienter

No items found.
Visa smilegalleri

Ta steget mot en frisk tandhälsa

Boka en tid idag och upplev vår professionella tandvård i en välkomnande och lugn miljö. Det går bra att boka en tid online eller kontakta oss så ringer vi upp.

akut tandvård tandcentrum karlstad kristinehamn

Bläddra igenom vår kunskapsbank

Läs mer