Erbjudande på Invisalign – 1 756 kr i rabatt! Mer info hittar du här.

Akut tandvård

Vi erbjuder snabb tillgänglighet för akut tandvård i Karlstad och Kristinehamn vid omedelbara smärtor eller tandproblem. Boka online för tider oftast samma dag.

Akut tandvård - Tider oftast samma dag

 

Akut tandvärk kräver i de flesta fall omedelbar tandvård. Vissa skador på tänderna eller tandköttet kan bli allvarliga och leda till ytterligare skador om man väntar för länge med att besöka tandläkaren. Det är viktigt att du omedelbart kontaktar din tandläkare i karlstad eller kristinehamn alternativt uppsöker akutmottagningen för behandling vid akuta tandbesvär.

Klicka här för att boka en akut tid online - Tillgängliga tider brukar finnas varje dag

Vad är akut tandvård?

Ett akut tandläkarbesök är oftast relaterade till tandbesvär som kräver omedelbar behandling. Alla tandproblem är inte akuta. Men om du har blödningar som inte vill sluta, smärta som inte blir bättre med medicinering eller fått en större trauma och fraktur i ansiktsbenet behöver du akuttandvård.

Vad bör du göra vid akut tandvärk eller munrelaterat besvär?

Det första du bör göra att ringa oss för att snabbt få instruktioner och boka en akuttid så att du får träffa en tandläkare. Vi har akuta tider varje dag och man får tid oftast samma dag man ringer. Om kliniken är stängd hänvisar vi vidare till 1177 för att se vilken klinik som har vardag eller helgjouren för akut tandvård i Karlstad och Kristinehamn.

 

Vart du ska vända dig vid akut tandvårdsbesvär?

Vid de flesta akuta besvär, t.ex. en trasig eller utslagen tand, behandlar din tandläkare dig på mottagningen med akut tandvård. För allvarligare skador, t.ex. brutna ansiktsben, bör du åka direkt till sjukhusets akutmottagning.

 

När ska du du boka en akut tandläkartid hos Tandcentrum?

Exempel på akuta tandvårdsfall där du vill ha kvalitativ tandvård

 • Kraftig tandvärk/ont i tanden
 • Kraftigt sprucken tand
 • Tanden sitter löst
 • Tandimplantat sitter löst
 • Tandimplantat gör ont
 • Sprucken tandkrona
 • Om det pusar/kommer var från en tand eller tandimplantat
 • Utslagen tand
 • Extruderad (delvis lossnad) tand.
 • Dental abscess (svullnad i ansikte och käke)
 • Död tand (nekrotisk tand)
 • Förlorad eller trasig tandrestaurering eller tandlagning.
 • Allvarlig mjukvävnadsskada (t.ex. sprucken läpp eller djupt sår)
 • Utslag på tunga och slemhinnor
 • Kraftiga Illningar i tänderna

 

Klicka här för att boka en akut tid online - Tillgängliga tider brukar finnas varje dag

Så här kan du hantera dessa akuta tandbesvär tills du träffar din tandläkare:


Kraftig tandvärk kräver akut tandvård

Skölj först munnen noggrant med varmt vatten. Använd tandtråd för att avlägsna eventuella matrester. Om munnen är svullen, applicera en kall kompress på utsidan av munnen eller kinden. Ta receptfria smärtstillande mot tandvärk, typ, Alvedeon & Ipren brukar hjälpa I kombination enligt förpackningssedeln (detta är inte en ordination/recept). Besök din tandläkare så snart som möjligt.

 

Kraftigt sprucken tand

Spara och skölj eventuella trasiga delar av tanden. Skölj munnen med varmt vatten. Om det blöder, lägg en bit gasbinda på området i ca 10 minuter eller tills blödningen har upphört. Lägg en kall kompress på utsidan av munnen, kinden eller läppen nära den trasiga tanden för att lindra smärtan och hålla svullnaden nere. Besök din tandläkare så snart som möjligt.

 

Utslagen tand akut tandvård

Ta upp tanden, hållden i kronan (den del som vanligtvis syns ovanför tandköttet) och skölj av tandroten med vatten. Skrubba den inte och ta inte bort några vävnadsfragment.Försök om möjligt att sätta tillbaka tanden i sitt tandhål. Se till att den är vänd åt rätt håll. Tvinga den aldrig på plats. Om det inte är möjligt att sätta tillbaka tanden i tandalveolen, lägg tanden i en liten behållare med mjölk(eller en kopp vatten som innehåller en nypa bordssalt, om mjölk inte finns tillgängligt) eller en produkt som innehåller celltillväxtmedium, t.ex.Save-a-Tooth®. I samtliga fall ska du uppsöka din tandläkare så snart som möjligt. Din tandläkare har störst chans att rädda en utslagen tand om den sätts tillbaka i sitt fäste inom en timme. Ring oss för akut tandläkartid på 054-212128 för Karlstad och 0550-57 57 50 för Kristinehamn

 

Extruderad (delvis lossad) tand

Uppsök genast din tandläkare. För att lindra smärtan kan du applicera en kall kompress på ut sidan av munnen eller kinden i det drabbade området tills du kommer till tandläkaren.Ta vid behov ett receptfritt smärtstillande.

 

Dental abscess

Abscesser är svullna områden eller finn liknande infektioner som uppstår runt tandroten eller i utrymmet mellan tänderna och tandköttet. En abscess är ett allvarligt tillstånd som kan skada vävnaden och de omgivande tänderna. Om infektionen inte behandlas kan den orsaka svullnad i ansiktet eller käken, eller spridas till andra delar av kroppen. Om du har en tand abscess bör du uppsöka din tandläkare så snart som möjligt för en akuttid.

 

Förlorad eller trasig tandfyllning

Ibland kan gamla tandfyllningar falla ut eller lossna. Om du har en trasig eller saknad fyllning som gör att tanden ilar kraftigt så finns det att köpa receptfria provisoriska tandfyllningsmaterial på apoteket. Besök din tandläkare så snart som möjligt.

Om du har en trasig krona eller bro ska du boka tid hos din tandläkare så snart som möjligt och ta med dig den lossade konstruktionen. Om möjligt, sätts samma konstruktion tillbaka på plats. Oftast är det bara tandcementet som har lossnat och därför bron trillat ur.  Innan du gör det, täck den inre ytan med ett receptfritt provisoriskt material som går att köpa på apoteket. Boka akuttid i Karlstad eller i Kristinehamn via vår hemsida eller via telefon.

 

Allvarlig skada på mjukvävnaden

Skador på mjukdelarna,t.ex. tunga, kinder, tandkött och läppar, kan leda till blödningar. Gör så härför att kontrollera blödningen: Skölj munnen med ljummet vatten
Använd en fuktad bit-gasbinda eller en koffeinhaltig tepåse för att trycka på blödningsstället. Håll kvar i 15 till 20 minuter. För att kontrollera blödningen och lindra smärtan kan du hålla en kall kompress mot utsidan av munnen eller kinden i det drabbade området i fem till tio minuter. Om blödningen inte upphör ska du genast kontakta boka en akut tandläkartid hos din tandläkare eller åka till sjukhusets akutmottagning. Fortsätt att trycka på det blödande området med gasbindan tills din tandläkare kan träffa dig.

 

När ska jag söka efter akut tandvård?

Om vi mot förmodan inte har öppet för att boka en akut tandläkartid i Karlstad eller Kristinehamn hän visar vi till 1177 för att kontakta jouren. De kan hjälpa dig att få tag på den klinik som har helg- och vardagsjouren. Vid allvarliga akuta skador ring 112 eller besök sjukhusets akuttmottagning där kan personalen på akutmottagningen hjälpa dig att lindra symtomen tills du kan träffa din tandläkare för dina akuta besvär i Karlstad och Kristinehamn.


Vad kostar ett akut tandläkarbesök?

Kostnaden för akut tandvård är väldigt svårt att avgöra innan någon diagnos ställs. Det är därför vi inte kan ge ut ett fast pris på akut tandvård för alla behov ser olika ut. Det vi kan garantera är ett kostnadsförslag innan någon behandling utförs som du får ta del av och godkänna. Ett akut besök hos oss börjar initialt från 550kr. Därefter kan vi presentera en lösning för dina tandbesvär. Du får ta del av kostandsförslaget innan någon tandbehandling påbörjas och godkänna kostnadsförslaget. Därefter bokar vi in behandlingstider i Karlstad eller Krisitnehamn så att du får de tider som passar dig bäst och att behandlingen blir utförd effektivt och med högsta möjliga kvalité.

Tillgängliga tandläkare för akut tandvård i Karlstad

Vi har lediga tider för akut tandvård i Karlstad och i Kristinehamn. Vi har allmäntandläkare för akut tandvård med hög kompetens och mycket erfarenhet av akut tandvård. Hos oss får du tid oftast samma dag vid akuta besvär när du ringer in eller bokar in dig online. I våra lokaler har vi även ett eget labb där det gör enkelt för dig som patient att få snabb behandling när du är i behov av akut tandvård.

Klicka här för att boka en akut tid online - Tillgängliga tider brukar finnas varje dag

Tandutdragning

Tandutdragningar av olika slag, vi hjälper dig med alla olika besvär.

Tandvårdsrädsla

För dig som inte gillar att gå till tandvården.

Visdomstand operation

Få hjälp med din visdomstand som växer snett eller gör ont.

Snabba svar på vanliga frågor

Om du inte hittar svaret på din fråga här, så tveka inte på att höra av dig till oss så återkommer vi så snart vi kan med ett svar.

Ställ din fråga till oss

Hur lång tid tar det att läka efter en visdomstands operation?

Läkningsprocessen efter en visdomstands operation varierar från person till person, men vanligtvis tar det några dagar till en vecka för att initial smärta och svullnad ska avta. Fullständig läkning kan ta upp till flera veckor. Under läkningsperioden är det viktigt att följa tandläkarens instruktioner noggrant för att främja läkning och undvika eventuella komplikationer. Det kan inkludera att undvika att dricka genom ett sugrör, äta mjuka livsmedel och sköta om det opererade området genom sköljning med saltvatten. För personliga råd om läkningsprocessen efter din visdomstands operation, kontakta oss för en konsultation.

Tar det lång tid att operera ut en visdomstand?

Tiden för att operera ut en visdomstand kan variera beroende på flera faktorer, inklusive tandens position, komplexitet och din individuella tandhälsa. Generellt sett tar operationen vanligtvis mellan 30 - 60 minuter. Vår erfarna tandläkare kommer att genomföra en noggrann undersökning och diskutera förväntad tidsåtgång för din specifika situation under din konsultation. Vi strävar alltid efter att utföra ingreppet så effektivt och bekvämt som möjligt för våra patienter. Kontakta oss för att boka en konsultation och få mer information om tidsåtgången för din visdomstand operation.

Kan jag få sedering inför min visdomständer operation?

Ja, hos oss erbjuder vi möjligheten till sedering för att göra din visdomständer operation så bekväm som möjligt. Sedering kan användas för att minska eventuell oro och obehag under ingreppet. Vår erfarna tandläkare kommer att diskutera dina behov och alternativ för sedering för att säkerställa att du känner dig trygg och avslappnad under hela operationen av din visdomstand. Kontakta oss för att boka en konsultation och diskutera vilka alternativ som bäst passar dina behov.

Behöver man ta bedövning när man tar bort visdomstand?

Ja, det är vanligtvis rekommenderat att ta bedövning när man tar bort en visdomstand för att minimera eventuell smärta och obehag under ingreppet. Tandläkaren kommer att bedöma din situation och bestämma vilken typ av bedövning som är lämplig för dig. Det kan vara lokalbedövning, så att endast det specifika området bedövas, eller i vissa fall även sedering för att göra dig mer avslappnad under operationen av visdomstanden. För mer information om bedövning vid borttagning av visdomständer, tveka inte att kontakta oss för en personlig konsultation.

När ska jag kontakta min tandläkare angående inflammerat tandkött?

Kontakta din tandläkare om du upplever symtom på inflammerat tandkött, som rodnad, svullnad eller blödning vid tandborstning, för att få en undersökning och rådgivning. Speciellt ifall du är medveten om att du inte har haft bra rutiner kring munvård hemma. Vänta inte för länge med att boka din tid för rengöring. Se till att gå till tandläkaren och tandhygienisten minst en gång om året.

Hur kan jag förebygga inflammerat tandkött?

För att förebygga inflammerat tandkött är det viktigt att borsta tänderna regelbundet, använda mellanrumsrengöring dagligen, undvika tobaksprodukter och gå regelbundet till tandläkaren & tandhygienist för undersökningar och rengöringar.

Vad kan jag förvänta mig under ett besök för akut tandvård?

Under ett besök för akut tandvård kommer din tandläkare att bedöma ditt tillstånd, lindra smärta och utföra nödvändiga behandlingar för att återställa din tandhälsa. I de fall det behövs återkommande besök bokas då tider in och du blir informerad om kostnad och hur lång behandlingen kommer att ta att slutföra.

Vilka typer av problem kan behandlas med akut tandvård?

Akut tandvård kan behandla problem som tandvärk, tandkänslighet, skadade tänder, avslagna tänder och tandinfektioner. Boka en tid så ser vi vad vi kan göra för dig på akutbesöket. I vissa fall krävs det återkommande besök och då får du den informationen vid akutbesöket.

Var kan jag få akut tandvård i Karlstad och Kristinehamn?

Du kan få akut tandvård på våra tandläkarmottagningar som erbjuder akutbehandling i Karlstad och Kristinehamn, receptionen hjälper dig boka in en tid så snart som möjligt, oftast samma dag.

När bör jag söka akut tandvård?

Du bör söka akut tandvård om du upplever tandvärk, tandskador eller andra akuta tandproblem som kräver omedelbar uppmärksamhet. Boka tid online eller via telefon på hemsidan.

Vad är akut tandvård?

Akut tandvård är snabb och omedelbar vård för akuta tandproblem som tandvärk, skador som frakturer eller tandförlust. Hos oss får du tid inom 1-2 dagar och vi har oftast alltid tid samma dag för akuta besvär. Boka tid online eller ring oss för att boka tid.

Akut Tandvård Karlstad

En plötslig tandvärk kan vara en signal från din mun att något är fel och kräver omedelbar uppmärksamhet. Väldigt ofta vet vi inte om vi borde söka akut tandvård eller vänta tills nästa planerade besök. På Tandcentrum i Karlstad har vi expert tandläkare för akuta besvär som är redo att hjälpa dig på kort varsel. Du bokar snabbt och enkelt tid online hos oss på Tandcentrum i Karlstad via hemsidan eller på telefon 054-21 21 28. För akuta besvär har vi tider oftast samma dag. Ett akut besök hamnar initialt från 650kr beroende på vad som ska göras.

Vad kostar akut tandvård?

Kostnaden för akut tandvård är väldigt svårt att avgöra innan någon diagnos ställs. Det är därför vi inte kan ge ut ett fast pris på akut tandvård för alla behov ser olika ut. Det vi kan garantera är ett kostnadsförslag innan någon behandling utförs som du får ta del av och godkänna. Ett akut besök hos oss börjar initialt från 650kr. Därefter kan vi presentera en lösning för dina tandbesvär.

Hur lång tid för att få akut tandläkartid i Karlstad?

Du kan snabbt och smidigt boka en tid online hos våra tandläkare i Karlstad. Vi har korta väntetider och kan oftast erbjuda akuta besök inom någon dag, oftast samma dag. Tänk på att inte gå för långa perioder med akut tandvärk. Det kan leda till större infektioner och inflammationer i tanden och käkbenet. Oftast blir det också mycket dyrare behandling om man väntar med akut tandvärk.

Jag har akut tandvärk, när borde jag söka tandläkartid?

Man ska ej gå långa perioder med akut tandvärk då det kan förvärra situationen med ökad risk för större infektioner och inflammationer. Har du akut tandvärk rekommenderar vi att du bokar en tid omgående. Du kan snabbt och smidigt boka en tid online hos våra tandläkare i Karlstad och Kristinehamn. Vi har korta väntetider och kan oftast erbjuda akuta besök inom någon dag, oftast samma dag.

Tar ni emot nya patienter och hur lång kö är det att komma in?

Vi har för närvarande möjlighet att ta emot nya patienter som kan få tid under samma vecka/månad

Bläddra igenom vår kunskapsbank

Läs mer
Tack så mycket! Vi hör av oss så snabbt vi kan.
Oj! Nu gick något fel. Testa igen.