Erbjudande på Invisalign – 1 756 kr i rabatt! Mer info hittar du här.

Vår trygga miljö

Vi vill alltid erbjuda en tandvård med omtanke om individens unika behov, där våra ledord inkluderar empati, förståelse och värme. På Tandcentrum Karlstad har vi utvecklat metoder för att skapa en smärtfri och bekväm tandvårdsupplevelse som är helt anpassad till dina specifika behov.

Vi på Tandcentrum är ensamma i hela regionen med att jobba med tandvårdsrädsla med hjälp av psykologer i privat regi. Hos oss får du snabb hjälp med din tandvårdsrädsla i Karlstad utan längre kö. Du får alltid träffa en Leg.Psykolog med gedigen erfarenhet.

8 av 10 patienter blir av med sin rädsla

Målet för oss är att behandlingen ska bota så många som möjligt för sin tandvårdsfobi och att du som patient sedan ska kunna besöka tandvården regelbundet utan hög ångest.

Utvärderingar visar att 8 av 10 som genomgår KBT-behandlingen blir av med sin rädsla och sedan klarar av vanlig tandvård.

De olika stegen inom KBT-behandlingen:

  1. Vid första träffen får du träffa både tandläkare och psykolog. Detta är såklart bara ett samtal och ingen undersökning av dina tänder. Vi pratar om din bakgrund och hur dina tidigare erfarenheter sett ut och varit. Därefter gör vi en bedömning om vilken behandling som passar dig bäst
  2. I KBT-behandlingen får du i små steg närma dig det som väcker ångest i tandvårdsmiljön. Du får hjälp av psykologen att bearbeta din reaktioner och hela behandlingen görs såklart i din takt.
  3. När vi väl är inne i processen kommer du märka av att ångesten minskar och du lär dig mer nya saker och får verktyg att hantera situationen. Du lär dig slappna av i behandlingsrummet och känna kontroll över den behandling som ges
  4. I de allra flesta fall behövs ungefär åtta behandlingssessioner hos psykolog och därefter ungefär 2 st träningsbehandlingar hos tandläkare/hygienist. Efter vi gått igenom dessa sessioner kan man börja besöka allmäntandvården regelbundet utan ångest

Vi är stolta att kunna erbjuda regionen och våra patienter detta helhetskoncept. Vi kan nu erbjuda er hjälp att bearbeta era rädslor.

Sedering och lugnande

Vi erbjuder även möjligheten till sedering och lugnande medel inför ditt tandvårdsbesök. Vi förstår att ibland krävs det extra stöd för att känna sig avslappnad och bekväm. Tveka inte att diskutera dessa alternativ med oss på kliniken, vi är här för att göra din tandvårdsupplevelse så positiv och stressfri som möjligt. Din komfort och välmående är vår främsta prioritet.


Boka en tid idag och upplev vår professionella tandvård i en välkomnande och lugn miljö. Det går bra att boka en tid online eller kontakta oss så ringer vi upp.

akut tandvård tandcentrum karlstad kristinehamn