Erbjudande på Invisalign – 1 756 kr i rabatt! Mer info hittar du här.

Vad kostar en rotfyllning?

Vad är priset på en rotfyllning?

Att behöva genomgå en rotfyllning kan kännas både skrämmande och överväldigande. På Tandcentrum förstår vi detta och vill hjälpa dig att få en tydlig bild av vad en rotfyllning innebär och vad det kan kosta.

Vad är en rotfyllning?

Innan vi går in på kostnaderna, låt oss snabbt gå igenom vad en rotfyllning är. En rotfyllning behövs när tandens pulpa, den mjuka vävnaden inuti tanden, har blivit inflammerad eller infekterad. Detta kan bero på djup karies, sprickor i tanden eller skador. Under en rotfyllning avlägsnas den skadade pulpan, och rotkanalerna rengörs och fylls igen för att förhindra framtida infektioner.

Kostnaden för en rotfyllning

Priset för en rotfyllning kan variera beroende på flera faktorer. Här är några aspekter som påverkar kostnaden:

  • Antalet rotkanaler: Tänder har olika antal rotkanaler, och behandling av fler kanaler innebär mer arbete och högre kostnad.
  • Svårighetsgrad: Om tanden är svårtillgänglig eller om infektionen är allvarlig kan behandlingen bli mer komplicerad och därmed dyrare då det krävs flera besök att behandla din tand.

Behöver du en akuttid?

Boka tid snabbt och enkelt via hemsidan och få tid direkt!

Prisexempel för rotfyllning

För att ge dig en uppfattning om kostnaderna för en rotfyllning på Tandcentrum, kan vi dela upp dem i några olika kategorier:

  • Enkel rotfyllning (en kanal): fr. 4000 SEK
  • Medelsvår rotfyllning (två kanaler): fr. 5000 SEK
  • Komplex rotfyllning (tre eller fler kanaler): fr. 7000 SEK

Dessa priser är endast riktlinjer och den exakta kostnaden kan variera beroende på din specifika situation. Därför är det viktigt att du bokar en tid så vi får ge dig ett fullständigt kostnadsförslag. Tänk på att priserna också rabbatteras och blir billigare med hjälp av högkostnadsskyddet.

Tandvårdsbidrag och högkostnadsskydd

För att göra tandvården mer överkomlig finns det tandvårdsbidrag och högkostnadsskydd som du kan utnyttja. Tandvårdsbidraget är ett ekonomiskt stöd som alla vuxna får från Försäkringskassan och kan användas för att täcka en del av kostnaden för rotfyllningen. Högkostnadsskyddet innebär att när dina tandvårdskostnader överstiger en viss summa inom ett år, täcker Försäkringskassan en stor del av de resterande kostnaderna. Därför blir priserna alltid billigare.

Slutsats

En rotfyllning är en viktig behandling för att rädda en infekterad tand och förhindra ytterligare problem. På Tandcentrum strävar vi efter att erbjuda dig den bästa möjliga vården till rimliga priser. Vi uppmuntrar dig att boka en konsultation så att vi kan bedöma din situation och ge dig en mer exakt kostnadsuppskattning. Tveka inte att kontakta oss för mer information eller för att boka en tid.

Vi finns här för att hjälpa dig med ditt leende!


Vill du att vi kontaktar dig?
Fyll i dina kontaktuppgifter så hör vi av oss.

{{form}}

Du kanske även skulle vara intresserad av

Boka en tid idag och upplev vår professionella tandvård i en välkomnande och lugn miljö. Det går bra att boka en tid online eller kontakta oss så ringer vi upp.

akut tandvård tandcentrum karlstad kristinehamn
Tack så mycket! Vi hör av oss så snabbt vi kan.
Oj! Nu gick något fel. Testa igen.