Erbjudande på Invisalign – 1 756 kr i rabatt! Mer info hittar du här.

Vad kostar invisalign?

Vad kostar Invisalign? En komplett guide

Invisalign är ett populärt alternativ till traditionella tandställningar för att korrigera tänder. Invisalign använder genomskinliga, avtagbara skenor för att justera tänderna gradvis. Många väljer Invisalign för dess estetiska fördelar och bekvämlighet, men en vanlig fråga är: Vad kostar Invisalign? I detta blogginlägg går vi igenom de faktorer som påverkar kostnaden för Invisalign och vad du kan förvänta dig att betala.

Faktorer som påverkar kostnaden för Invisalign

Kostnaden för Invisalign varierar beroende på flera faktorer. Här är några av de viktigaste aspekterna som påverkar priset:

 1. Behandlingens komplexitet - Svårighetsgraden av ditt tandproblem är en av de största faktorerna som påverkar kostnaden. Mer komplexa fall som kräver fler justeringar och längre behandlingstid kommer att kosta mer än enklare fall.
 2. Behandlingstid - Behandlingens längd påverkar också kostnaden. En längre behandling kräver fler uppsättningar skenor och fler besök hos tandläkaren eller ortodontisten, vilket kan öka priset.
 3. Platsen för behandlingen - Kostnaden för Invisalign kan variera beroende på var du bor. Priserna tenderar att vara högre i storstäder jämfört med mindre städer eller landsbygdsområden.
 4. Erfarenhet och kvalifikationer hos tandläkaren eller ortodontisten - En tandläkare eller ortodontist med mer erfarenhet och högre kvalifikationer kan ta ut högre avgifter. Det är viktigt att välja en kvalificerad och erfaren Invisalign-leverantör för bästa resultat.
 5. Antal uppföljningsbesök - Antalet uppföljningsbesök under behandlingen kan också påverka kostnaden. Vissa tandläkare inkluderar dessa besök i totalpriset, medan andra kan ta betalt per besök.

Vill du ha raka tänder med Invisalign?

Konsultation för tandreglering för endast 199:-

Genomsnittlig kostnad för Invisalign

I Sverige ligger kostnaden för Invisalign-behandling vanligtvis mellan 25 000 och 70 000 kronor. Här är en mer detaljerad uppdelning:

 • Milda Fall: För mindre komplexa fall, som att rätta till några sneda tänder eller små mellanrum, kan kostnaden ligga mellan 25 000 och 40 000 kronor.
 • Måttliga Fall: För måttligt komplexa fall där fler tänder behöver justeras, kan kostnaden vara mellan 40 000 och 55 000 kronor.
 • Komplexa Fall: För mer komplexa fall som kräver omfattande justeringar och längre behandlingstid, kan kostnaden vara mellan 55 000 och 70 000 kronor eller mer.

Betalningsalternativ och finansiering

För många kan den totala kostnaden för Invisalign vara en betydande investering. Här är några alternativ för att hantera kostnaden:

 1. Delbetalning - Många tandläkare och ortodontister erbjuder möjligheten att dela upp betalningen över behandlingens längd. Detta kan göra det lättare att hantera kostnaden i mindre, mer hanterbara betalningar.
 2. Försäkring - Vissa tandvårdsförsäkringar kan täcka en del av kostnaden för ortodontisk behandling, inklusive Invisalign. Kontrollera med ditt försäkringsbolag för att se vilka förmåner som finns tillgängliga.
 3. Finansieringsalternativ - Det finns också finansieringsalternativ tillgängliga genom tredjepartsleverantörer som erbjuder lån eller kreditplaner specifikt för tandvårdsbehandlingar. Detta kan vara ett bra alternativ om du vill sprida kostnaden över en längre period.

Vill du ha raka tänder med Invisalign?

Konsultation för tandreglering för endast 199:-

Är Invisalign värt kostnaden?

Många patienter tycker att Invisalign är värt kostnaden tack vare dess diskreta utseende och bekvämlighet. Invisalign-skenor är nästan osynliga, vilket gör dem till ett attraktivt val för vuxna och tonåringar som vill undvika det utseende och obehag som ofta förknippas med traditionella tandställningar. Dessutom är skenorna avtagbara, vilket innebär att du kan äta och borsta tänderna utan de hinder som traditionella tandställningar medför.

Sammanfattning

Invisalign erbjuder en effektiv och estetiskt tilltalande lösning för att rätta till tänderna, men kostnaden kan variera beroende på flera faktorer som behandlingens komplexitet, behandlingstid och var du bor. Den genomsnittliga kostnaden i Sverige ligger mellan 20 000 och 70 000 kronor. För att hantera kostnaden kan du överväga delbetalning, försäkringsförmåner och finansieringsalternativ. Om du är intresserad av Invisalign, boka en konsultation hos en av våra experter för att få en personlig kostnadsuppskattning och behandlingsplan.

Vill du att vi kontaktar dig?

Fyll i dina kontaktuppgifter så hör vi av oss.

{{form}}

Du kanske även skulle vara intresserad av

Boka en tid idag och upplev vår professionella tandvård i en välkomnande och lugn miljö. Det går bra att boka en tid online eller kontakta oss så ringer vi upp.

akut tandvård tandcentrum karlstad kristinehamn
Tack så mycket! Vi hör av oss så snabbt vi kan.
Oj! Nu gick något fel. Testa igen.