Borttagning av amalgamlagningar

Funderar du på att ta bort amalgamlagningar?

Välkommen till våra tandläkarmottagningar i Karlstad och Kristinehamn, där vi strävar efter att erbjuda dig den bästa möjliga tandvården för att upprätthålla din munhälsa på lång sikt. En av de vanliga behandlingarna som vi utför är borttagning av amalgamlagningar, och vi förstår att detta kan vara en oroande process för många patienter. Låt oss guida dig genom vad du kan förvänta dig och hur vi kan hjälpa till att göra det så smidigt och bekvämt som möjligt.

Varför är det viktigt att ta bort amalgamlagningar?

Amalgamlagningar har varit en vanlig behandlingsmetod för att fylla igen karies i årtionden. Men med framsteg inom tandvården har många människor börjat överväga att ersätta sina amalgamfyllningar av olika skäl, inklusive estetiska och hälsoaspekter. Amalgam innehåller kvicksilver, vilket har fått vissa att vara bekymrade över dess påverkan på hälsan. Dessutom kan amalgamfyllningar med tiden spricka eller förlora sin effektivitet, vilket kan leda till behovet av att ersätta dem.

Vår skonsamma tillvägagångssätt

När det gäller att ta bort amalgamlagningar är vår främsta oro din säkerhet och komfort. Vi använder avancerad teknik och skonsamma metoder för att minimera eventuell exponering för kvicksilver och för att säkerställa att processen är så smidig och bekymmersfri som möjligt för dig som patient. Vår erfarna personal är välutbildad och har lång erfarenhet av att utföra borttagning av amalgamlagningar på ett säkert och effektivt sätt.

Efter borttagning av amalgamlagningar

Efter att amalgamlagningarna har tagits bort kan det vara nödvändigt att ersätta dem med nya fyllningar eller andra restaureringar för att återställa tändernas funktion och estetik. Vi kommer att arbeta tillsammans med dig för att utforma en skräddarsydd behandlingsplan som passar dina individuella behov och önskemål. Vår målsättning är att ge dig ett vackert och hållbart leende som du kan vara stolt över.

Kontakta oss idag för professionell tandvård

Om du överväger att ta bort dina amalgamlagningar eller om du har andra tandvårdsbehov, är vi här för att hjälpa dig. Kontakta vår tandläkarmottagning i Karlstad eller Kristinehamn idag för att schemalägga en konsultation och ta det första steget mot en friskare och vackrare munhälsa. Vi ser fram emot att få ta hand om dig och ge dig den omsorg och uppmärksamhet du förtjänar.

Prata med en av våra tandläkare idag

Det går bra att boka en tid online eller kontakta oss så ringer vi upp.

Du kanske även skulle vara intresserad av

Boka en tid idag och upplev vår professionella tandvård i en välkomnande och lugn miljö. Det går bra att boka en tid online eller kontakta oss så ringer vi upp.

akut tandvård tandcentrum karlstad kristinehamn