Tandimplantat - Risker

Förstå tandimplantat - Risker med tandimplantat

När det handlar om att ersätta förlorade tänder är tandimplantat en överlägsen lösning för både funktion och estetik. Men det finns alltid en viss risk i behandlingar man utför och i detta inlägget kommer vi gå igenom vad för risker som finns med tandimplantat. Vi vill att du som patient är lugn och trygg hos oss inför ditt tandimplantat behandling innan du går vidare och bokar en tid hos oss i Karlstad eller Kristinehamn.

Samtliga risker är ovanliga när de utförs av rutinerade, erfarna och duktiga tandläkare och specialisttandläkare. Hos oss finns implantatspecialister som opererar in implantaten och därför har vi mycket goda prognoser på våra behandlingar.

Förstå risken av infektion

Även om risken är ovanlig är den främsta risken med tandimplantat risken för infektion runt implantatet och i omgivande vävnad. Detta kan inträffa under läkningsprocessen eller till och med långt efter att implantatet har satts in. För att minska denna risk är det viktigt att följa din tandläkares råd om munhygien och eftervård noggrant och att regelbundet gå på efterkontroller. När du är patient hos oss ser vi till att kalla dig på dina kontrolltider och tandläkartider för att du alltid ska ha koll på ditt tandimplantat och hur det ser ut i vävnaden runt implantatet.


Komplikation med benintegration

En annan potentiell risk är att benet runt implantatet inte integreras ordentligt, vilket kan leda till att implantatet inte sitter fast ordentligt eller till och med misslyckas helt. Detta kan vara resultatet av olika faktorer, inklusive dålig benkvalitet eller medicinska tillstånd som påverkar läkningsprocessen. Vi kommer att utvärdera din benstruktur noggrant innan och under ingreppet för att minimera denna risk. Vi 3D planerar våra implantatbehandlingar med hjälp av vår egen röntgenspecialist. Det är också viktigt att man går till en tandläkarklinik som använder sig utav premium tandimplantat produkter. Det är viktigt att man ser till att jämföra kliniker på samma grunder och vara vaksam för när priset är väldigt lågt. Det kan betyda att implantatet är köpt från ett billigare fabrikat utan att det gjorts ordentliga tester eller där det finns forskningsresultat bakom.

Kampanj implantatkonsultation 199:-

Träffa vår implantatspecialist och få en skräddarsydd behandling.

Det går bra att boka en tid online eller kontakta oss så ringer vi upp.


Risk för nervskador och vävnader

Detta är mycket sällsynd men det finns risk att det sker skador på närliggande nerver, blodkärl eller mjukvävnad. Även om detta är sällsynt kan det leda till känslighet, smärta eller andra komplikationer i det omgivande området. En erfaren och skicklig tandläkare kommer att ta alla nödvändiga försiktighetsåtgärder för att minimera denna risk och arbeta så patientsäkert som möjligt. Utför man dessa obligatoriska säkerhetsåtgärder innan behandlingen påbörjas är risken för detta väldigt låg.

Hantera riskerna med tandimplantat

Trots dessa potentiella risker är det viktigt att komma ihåg att de allra flesta tandimplantat behandlingar utförs med mycket god prognos och utan allvarliga komplikationer. För dig som patient är det viktigt att vända sig till en seriös aktör som utför många behandlingar varje år av olika komplikationsgrader för att du ska vara trygg och veta att det finns erfaren personal som utför din behandling. Hos oss finns implantatspecialister i Karlstad som utför alla våra implantatbehandlingar. Kom också ihåg att vara öppen med din tandläkare om din medicinska historia och eventuella bekymmer du har inför behandlingen. Vi jobbar dagligen med patienter med tandläkarskräck.

Boka tid hos vår tandimplantat-specialist i Karlstad

Om du överväger tandimplantat och har frågor eller oro kring eventuella risker är du välkommen att kontakta vår tandläkarmottagning i Karlstad eller Kristinehamn. Vi är här för att erbjuda dig den information och rådgivning du behöver för att fatta välgrundade beslut om din tandhälsa. Din trygghet och välbefinnande är vår främsta prioritet, och vi strävar efter att ge dig den bästa möjliga tandvårdupplevelsen.

Du kanske även skulle vara intresserad av

Boka en tid idag och upplev vår professionella tandvård i en välkomnande och lugn miljö. Det går bra att boka en tid online eller kontakta oss så ringer vi upp.

akut tandvård tandcentrum karlstad kristinehamn