Erbjudande på Invisalign – 1 756 kr i rabatt! Mer info hittar du här.

Specialister på Invisalign

Med Invisalign, osynlig tandställning, kan du få det perfekta leendet på ett diskret sätt utan att det syns.

Reglera dina tänder på ett diskret sätt med den osynliga tandställningen Invisalign. Med individuellt anpassade genomskinliga plastskenor flyttas tänderna till önskat slutresultat.


Se slutresultatet innan påbörjad behandling

Invisalign systemet reglerar tänderna med hjälp av löstagbara genomskinliga plastskenor. Dessa är individuellt anpassade som man har på tänderna i två veckor innan de byts ut. För varje skena man använder rör sig tänderna utefter den digitala planeringen man färdigställt från början.

En behandling består av individuellt anpassade genomskinliga skenor som tillverkas i plast. Tack varje modern 3D teknik kan vi visa dig hur slutresultatet kommer att se ut innan behandlingen påbörjas.

Vad är Invisalign?

Invisalign är ett osynligt tandställningssystem som består av flera genomskinliga skenor som med jämna mellanrum byts ut med jämna mellanrum under behandlingens gång. Dessa genomskinliga skenor är anpassade till dig individuellt och flyttar tänderna stegvis till den planerade och önskade positionen. Man kan och ska ta av sig skenorna när man äter eller borstar tänderna. Det är ett enklare och vardagsanpassat system för att få sin tandställning gjord.

Andra behandlingar

No items found.

Kontakta oss

Karlstad City

Södra Kyrkogatan 10, Karlstad

Karlstad Strand

Våxnäsgatan 148, Karlstad

Kristinehamn

Kungsgatan 46A, Kristinehamn

Boka tid

Snabba svar på vanliga frågor

Om du inte hittar svaret på din fråga här, så tveka inte på att höra av dig till oss så återkommer vi så snart vi kan med ett svar.

Ställ din fråga till oss

Vilka frågor bör jag diskutera med min tandläkare innan jag väljer skalfasader?

Det är viktigt att diskutera förväntningar, bekymmer och eventuella frågor med din tandläkare för att avgöra om skalfasader är det rätta valet för dig.

Är alla lämpliga patienter för skalfasader?

Nej, personer med allvarliga tandproblem eller tandgnissling kan behöva andra tandvårdsalternativ innan man gör skalfasader. Vissa patienter behöver kronor och broar istället för skalfasader. Det estetiska resultatet blir lika vackert men underarbetet är det som skiljer sig åt. Boka en tid så berättar vi vad som passar dig bäst.

Vad är fördelarna med skalfasader utan slipning jämfört med traditionella skalfasader?

Fördelarna inkluderar bevarandet av den naturliga tandsubstansen, minimal eller ingen risk för tandkänslighet samt en mindre invasiv behandlingsmetod. Det ger också möjlighet till återställning av utseendet med mindre ingrepp.

Kan alla få skalfasader utan slipning?

Inte alla patienter är lämpliga kandidater för skalfasader utan slipning. Det beror på individuella tandförhållanden och estetiska mål. En noggrann bedömning av en tandläkare krävs för att avgöra om det är rätt alternativ för dig.

Är skalfasader utan slipning lika hållbara som de med slipning?

Skalfasader utan slipning kan vara lika hållbara som de med slipning, men det beror på flera faktorer inklusive den individuella tandstrukturen och hur väl de underhålls. Generellt sett kan de ge långvariga estetiska resultat.

Vad är skillnaden mellan skalfasader med och utan slipning?

Skillnaden ligger i förberedelsen av tanden. Vid skalfasader utan slipning behövs ingen slipning av den naturliga tandsubstansen, vilket gör det till en mer bevarande alternativ för att förbättra utseendet på tänderna.

Vad kostar tandreglering med osynliga tandskenor?

Kostnaden för aligner-behandlingen varierar beroende på komplexiteten i ditt fall. Ju mer komplicerat ditt fall är, desto fler skenor och justeringar kan du behöva, och därmed blir kostnaden högre. Kontakta oss för att få exakta prisuppgifter och mer information efter en gratis konsultation med vår tandläkare.

Kan jag använda osynliga tandskenor om jag saknar en eller flera tänder?

Ja, det är möjligt. Din aligner-behandling kan anpassas för att antingen stänga gapet eller förbereda utrymmet för framtida protetiska behandlingar, som broar eller implantat. Du kan till och med välja att ha dina aligner-skenor belagda med ett tandfärgat material som döljer utrymmet efter den saknade tanden, medan resten av skenan förblir osynlig

Behöver jag använda en tandställning efter min behandling?

För att behålla den nya positionen på dina tänder efter aligner-behandlingen kommer du att rekommenderas att använda en retainer antingen under natten eller med fasta retainers. Dessa retainers hjälper till att hålla dina tänder i rätt position som uppnåtts genom behandlingen

Påverkar osynliga tandskenor min talförmåga?

Nej, aligner-skenorna är specialanpassade för att passa dina tänder perfekt och påverkar inte din talförmåga på något sätt.

Hur länge ska de osynliga skenorna bäras?

För att uppnå de bästa resultaten behöver du bära varje uppsättning Invisalign-skenor i 20-22 timmar per dag, vilket vanligtvis varar i två veckor (kan variera beroende på behandlingsplanen) innan du byter till nästa uppsättning. Du kan ta bort dina aligner-skenor när du äter, borstar tänderna eller använder tandtråd. Du kan dricka vatten medan du har på dig skenorna, men du behöver ta av dem när du dricker färgade drycker.

Vad kan jag förvänta mig på min bokade tid inför tandreglering?

Vi erbjuder alla patienter en gratis konsultation i början för att träffa tandläkaren och planera om tandreglering med osynliga skenor är lämpligt. Därefter: För att säkerställa framgången med din tandregleringsbehandling kommer din tandläkare att utvärdera dina tänder och tandkött och rekommendera eventuella nödvändiga inledande tandvårdsåtgärder, som rengöring eller utdragning. De kommer också att ta avtryck, röntgenbilder och foton av dina tänder, som kommer att delas med vår samarbetspartner för tandreglering. Under detta besök kommer din tandläkare att diskutera behandlingsplanen och kostnadsförslaget med dig.

Hur lång tid tar behandlingen med osynliga tandskenor?

Varaktigheten av din aligners-behandling beror på komplexiteten i ditt bettfel, vilket kan variera. Din tandläkare kan informera dig om hur lång tid din behandlingsplan kommer att ta, vilket kan variera från så lite som 6 månader till i genomsnitt 12-18 månader. Du kan dock börja se resultaten av aligners-behandlingen inom några veckor efter att du har börjat använda dina skenor.

Vad är fördelarna med osynlig tandskena över traditionell tandställning med metall?

Osynliga tandskenor erbjuder en nästintill osynlig lösning för dem som vill räta på sina tänder. De genomskinliga skenorna är perfekta för dem som vill flytta på tänderna utan att ha en traditionell tandställning med metall. Aligner-skenorna är avtagbara, vilket innebär att det inte finns några matrestriktioner eller behov av speciella tandborstar. Du kan borsta och använda tandtråd som vanligt och rengöra skenorna med en mjuk tandborste. Skenorna är specialanpassade för dina tänder och är utformade för att vara bekväma utan att orsaka irritation i kinderna och tandköttet. Aligners kan hjälpa dig att uppnå ditt önskade leende på kort tid.

Hur fungerar aligners?

Tandställningar och osynliga tandskenor är utformade för att räta sneda tänder och korrigera en felställd käke. Ortodontiska behandlingar fungerar genom att applicera ett mild och konstant tryck på tänderna under en tid, vilket gradvis flyttar dem till rätt position.Tänder är inte direkt kopplade till käkbenet, utan det är en flexibel hinna under tandköttet och omgiven av ben som förbinder dina tänder med käken. Denna hinna reagerar på tryck från ortodontiska behandlingar och gör att tänderna kan flyttas till önskad position.

Varför ska man behandla trångställda tänder och dåligt bett?

Ortodontiska behandlingar är viktiga för att bibehålla god mun- och tandhälsa, inte bara av kosmetiska skäl. Utan korrekt behandling av felställda tänder kan allvarligare problem uppstå med tiden, till exempel: Karies och tandlossning - Trångställda och sneda tänder är svårare att rengöra, vilket kan leda till ansamling av bakterier och tandproblem som karies och tandlossning. Felaktig käkutveckling - Felställda tänder kan påverka den korrekta utvecklingen av käken. En ojämn bitning kan påverka tuggning och tal, orsaka slitage på tandemaljen och leda till mer allvarliga käkproblem. Därför är det viktigt att behandla felställda tänder med ortodontiska behandlingar för att förebygga dessa problem och bibehålla god munhälsa.

Är aligners smärtsamt?

Du kan uppleva viss obehag eller ömhet i tänderna och tandköttet efter att ha fått tandställning. Detta bör dock avta inom några dagar. Justeringar kan orsaka viss obehag, men smärta är ovanligt.

Är jag för gammal för aligners?

Nej, det är aldrig för sent att få tandställning och korrigera bettet som vuxen. Dock kan det finnas vissa fördelar med att få tandställning i ung ålder. Under tonåren är käklinjen och vävnaderna fortfarande under utveckling, och tänderna svarar snabbare på tryck från ortodontiska behandlingar. Det kan ta längre tid för äldre patienter att se resultat. Vår tandvårdspersonal kan ge råd om den bästa behandlingsmetoden för just dig.

Vad kostar tandreglering?

Kostnaden för tandreglering varierar beroende på olika faktorer, som behandlingstid och bettfel. Det bästa är att boka en kostnadsfri konsultation med vår tandläkare för att få prisuppgifter

Hur länge behöver jag ha tandställning?

Behandlingstiden varierar beroende på graden av bettfel. Det kan variera från 6 till 24 månader.

Vad är Aligners/Osynlig Tandskena?

Tandställningar och osynliga tandskenor är utformade för att räta sneda tänder och korrigera en felställd käke. Ortodontiska behandlingar fungerar genom att applicera ett konstant och mild tryck på tänderna under en tid, vilket gradvis flyttar dem till rätt position. Tänder är inte direkt kopplade till käkbenet, utan det är en flexibel hinna under tandköttet och omgiven av ben som förbinder dina tänder med käken. Denna hinna reagerar på tryck från ortodontiska behandlingar och gör att tänderna kan flyttas till önskad position

Resultat från tidigare patienter

No items found.
Visa smilegalleri

Boka en tid idag och upplev vår professionella tandvård i en välkomnande och lugn miljö. Det går bra att boka en tid online eller kontakta oss så ringer vi upp.

akut tandvård tandcentrum karlstad kristinehamn

Bläddra igenom vår kunskapsbank

Läs mer
Tack så mycket! Vi hör av oss så snabbt vi kan.
Oj! Nu gick något fel. Testa igen.