Erbjudande på Invisalign – 1 756 kr i rabatt! Mer info hittar du här.

Porslinsfasader - Hollywood smile

Porslinsfasader för ett vackert leendet. För att du är en stjärna.

Allt du behöver veta om porslinsfasader

Porslinsfasader, även kända som porslinslaminat eller veneers och hollywood smile är tunna skal av porslin som fästs på framsidan av tänderna för att förbättra deras utseende. De är ett populärt val för dem som söker ett vackrare leende och kan korrigera en rad kosmetiska tandproblem.

Vad är en porslinsfasad?

Hollywood smile består av porslinsfasader som är tunna, specialtillverkade skal av porslin som fästs på tandens framsida. De är designade för att se ut som naturliga tänder och kan förbättra utseendet på tänder som är missfärgade, skadade eller ojämna. Eftersom porslin är ett hållbart och fläckbeständigt material, ger fasader ett långvarigt och estetiskt tilltalande resultat.

När är porslinsfasader lämpliga?

Porslinsfasader är ett mångsidigt alternativ för att åtgärda olika kosmetiska tandproblem, inklusive:

 1. Missfärgade tänder - Tänder som är missfärgade på grund av rotfyllning, fläckar från läkemedel eller överdriven exponering för fluor kan förbättras med porslinsfasader.
 2. Nötta eller skadade tänder - Tänder som är slitna, flisade eller brutna kan repareras och stärkas med fasader.
 3. Oregelbundna eller ojämna tänder - Tänder som är ojämna, har mellanrum eller är ojämnt formade kan korrigeras för ett jämnare och mer symmetriskt leende.
 4. Tänder med mellanrum - Små mellanrum mellan tänderna kan fyllas med fasader för att skapa ett enhetligt utseende utan behov av tandställning.

Vill du ha porslinsfasader?

Undersökningskampanj och konsultation för endast 499:-

Fördelar med porslinsfasader

 1. Naturligt utseende - Porslinsfasader är designade för att efterlikna utseendet på naturliga tänder och kan anpassas i färg och form för att smälta in med dina övriga tänder.
 2. Fläckresistens - Porslin är motståndskraftigt mot fläckar från kaffe, te, rödvin och tobaksprodukter, vilket hjälper till att bibehålla ett vitt och fräscht leende.
 3. Hållbarhet - Med rätt skötsel kan porslinsfasader hålla i många år, vilket gör dem till en långsiktig investering i ditt leende.
 4. Minimalt invasiv - Att få porslinsfasader är en relativt icke-invasiv procedur jämfört med andra kosmetiska tandvårdsbehandlingar som kronor.

Porslinsfasader steg för steg

Att få porslinsfasader innebär vanligtvis två eller tre tandläkarbesök:

Första besöket: konsultation och planering

Under det första besöket diskuterar du dina mål och förväntningar med tandläkaren. Tandläkaren undersöker dina tänder, tar röntgenbilder och kan skapa modeller eller avtryck av dina tänder.

Andra besöket: förberedelse och temporära fasader

 1. Förberedelse av tänderna: En liten mängd emalj tas bort från tandens framsida för att ge plats åt fasaden. Detta är vanligtvis mindre än en millimeter.
 2. Avtryck: Ett avtryck av dina tänder tas och skickas till ett tandtekniskt laboratorium där fasaderna tillverkas.
 3. Temporära fasader: Temporära fasader kan appliceras för att skydda dina tänder tills de permanenta fasaderna är färdiga.

Tredje besöket: cementering av permanenta fasader

 1. Placering av fasader: De permanenta fasaderna placeras på dina tänder och tandläkaren gör nödvändiga justeringar för att säkerställa en perfekt passform och naturligt utseende.
 2. Cementering: När du och tandläkaren är nöjda med passformen, rengörs och etsas dina tänder för att skapa en stark bindning. Fasaderna cementeras sedan fast med ett starkt lim och härdas med en speciell ljuslampa.

Skötsel av Porslinsfasader

För att säkerställa att dina porslinsfasader håller så länge som möjligt, är det viktigt att följa dessa skötseltips:

 1. God MunhygienBorsta tänderna minst två gånger om dagen och använd tandtråd dagligen för att hålla området runt fasaderna rent och fritt från plack.
 2. Undvik Hårda och Klibbiga LivsmedelUndvik att tugga på hårda föremål som is eller använda dina tänder som verktyg. Hårda och klibbiga livsmedel kan skada eller lossa fasaderna.
 3. Regelbundna TandläkarbesökBesök din tandläkare regelbundet för kontroller och professionell rengöring. Din tandläkare kan övervaka fasadernas skick och omgivande tandkött.
 4. Skydda dina TänderOm du gnisslar eller pressar tänder på natten, kan din tandläkare rekommendera en bettskena för att skydda dina fasader.

Sammanfattning

Porslinsfasader är en effektiv och estetiskt tilltalande lösning för att förbättra utseendet på ditt leende. De kan korrigera en mängd olika kosmetiska tandproblem och erbjuder ett naturligt utseende som varar länge. Genom att förstå behandlingsprocessen och hur man tar hand om fasaderna, kan du njuta av ett vackrare och självsäkrare leende. Kom ihåg att upprätthålla god munhygien och regelbundna tandläkarbesök för att säkerställa att dina porslinsfasader håller länge och att din munhälsa förblir på topp. Ett Hollywood smile är mer än bara ett vackert leende; det är en investering i ditt självförtroende och din munhälsa. Genom att kombinera olika kosmetiska tandvårdsbehandlingar kan du uppnå ett strålande och naturligt utseende som du kan vara stolt över. Kom ihåg att upprätthålla god munhygien och regelbundna tandläkarbesök för att säkerställa att ditt Hollywood smile håller länge. Om du är intresserad av att förbättra ditt leende, boka en konsultation med din tandläkare idag för att börja din resa mot ett perfekt leende.

Vill du att vi kontaktar dig?

Fyll i dina kontaktuppgifter så hör vi av oss.

{{form}}

Andra behandlingar

Kontakta oss

Karlstad City

Södra Kyrkogatan 10, Karlstad

Karlstad Strand

Våxnäsgatan 148, Karlstad

Kristinehamn

Kungsgatan 46A, Kristinehamn

Boka tid

Snabba svar på vanliga frågor

Om du inte hittar svaret på din fråga här, så tveka inte på att höra av dig till oss så återkommer vi så snart vi kan med ett svar.

Ställ din fråga till oss

Vilka frågor bör jag diskutera med min tandläkare innan jag väljer skalfasader?

Det är viktigt att diskutera förväntningar, bekymmer och eventuella frågor med din tandläkare för att avgöra om skalfasader är det rätta valet för dig.

Är alla lämpliga patienter för skalfasader?

Nej, personer med allvarliga tandproblem eller tandgnissling kan behöva andra tandvårdsalternativ innan man gör skalfasader. Vissa patienter behöver kronor och broar istället för skalfasader. Det estetiska resultatet blir lika vackert men underarbetet är det som skiljer sig åt. Boka en tid så berättar vi vad som passar dig bäst.

Behöver man borsta skalfasader som vanliga tänder?

Ja, skalfasader kräver regelbunden underhåll och följsamhet med god munhygien för att hålla dem i gott skick. Tar man inte hand om sina tänder finns risk att man får karies i tanden som skalfasaden sitter fast mot.

Kan jag uppleva känslighet efter att ha fått skalfasader?

Väldigt sällan kan det hända att vissa patienter kan uppleva ökad känslighet för varma, kalla eller söta livsmedel efter behandlingen. Men de flesta patienter upplever det motsatta, att känsligheten minskat efter behandling med skalfasader.

Kan skalfasader bli skadade?

Ja, skalfasader kan spricka eller lossna vid trauma eller överdriven kraftpåverkan.

Finns det några nackdelar med skalfasader?

Ja, en nackdel är att en liten del av den naturliga tandsubstansen ibland tas bort för att skapa plats för de nya skalfasaderna. Det rör sig om 0,2-0,3mm man slipar på tänderna oftast. Man kan även utföra skalfasader utan slipning, då slipar man ingen tandsubstans och skalfasaderna cementeras fast över de befintliga tänderna.

Vad är fördelarna med skalfasader utan slipning jämfört med traditionella skalfasader?

Fördelarna inkluderar bevarandet av den naturliga tandsubstansen, minimal eller ingen risk för tandkänslighet samt en mindre invasiv behandlingsmetod. Det ger också möjlighet till återställning av utseendet med mindre ingrepp.

Hur lång tid tar det att få skalfasader utan slipning?

Processen för att applicera skalfasader utan slipning kan vanligtvis utföras på ett fåtal besök hos tandläkaren, beroende på antalet tänder som ska behandlas och andra individuella faktorer. Vanligtvis tar en fullständig behandling ungefär 1 månad för att färdigställa.

Kan alla få skalfasader utan slipning?

Inte alla patienter är lämpliga kandidater för skalfasader utan slipning. Det beror på individuella tandförhållanden och estetiska mål. En noggrann bedömning av en tandläkare krävs för att avgöra om det är rätt alternativ för dig.

Är skalfasader utan slipning lika hållbara som de med slipning?

Skalfasader utan slipning kan vara lika hållbara som de med slipning, men det beror på flera faktorer inklusive den individuella tandstrukturen och hur väl de underhålls. Generellt sett kan de ge långvariga estetiska resultat.

Vad är skillnaden mellan skalfasader med och utan slipning?

Skillnaden ligger i förberedelsen av tanden. Vid skalfasader utan slipning behövs ingen slipning av den naturliga tandsubstansen, vilket gör det till en mer bevarande alternativ för att förbättra utseendet på tänderna.

Vad kostar Hollywood smile-behandling?

Kostnaden för att få tandfasader varierar beroende på flera faktorer, som vilken typ av fasader, antalet fasader man önskar och hur enkelt eller komplicerat fallet är samt eventuella övriga tandvårdsbehov.

Hur tar jag hand om mitt nya leende med fasader/kronor?

Eftersom fasader är tillverkade av starkt material som liknar naturliga tänder kan de hålla i 15 till 20 år. Men porslin kan lossna eller gå sönder om de inte vårdas ordentligt eller vid trauma. Bra munhygien, såsom korrekt tandborstning och användning av tandtråd, bör alltid vara en del av din dagliga rutin. Annars kan karies bildas under eller runt fasaderna och de underliggande tänderna. Undvik vanor som kan skada dina fasader, som att gnissla eller pressa tänderna, bita på naglar eller pennor. Om porslinsfasader går sönder kan de inte repareras, så förebyggande eftervård är viktigt, som exempelvis en bettskena vid behov och tandhygienistbesök. Det som är bra med fasader är att risken för att de ska fläckas av mat eller dryck är mindre jämfört med naturliga tänder och därmed kan du behålla ditt perfekta leende genom åren. Du bör också regelbundet besöka din tandläkare och tandhygienist för att hålla ditt leende snyggt och välunderhållet.

Är fasader det bästa estetiska alternativet för mig?

Den bästa kandidaten för en behandling med porslinsfasader är någon som vill förbättra utseendet på sitt leende. Om du undviker kameran eller inte känner dig tillräckligt självsäker i sociala sammanhang på grund av hur dina tänder ser ut kan fasader vara den bästa lösningen för dig. Våra professionella kosmetiska tandläkare kommer att bedöma ditt tillstånd under din första konsultation och utvärdera de möjliga behandlingsalternativen för ditt fall. Generellt sett är fasader en av de mest föredragna alternativen både för tandläkaren och patienten, eftersom ingreppet är minimalt invasivt. Behandlingar kan dock alltid variera från ett fall till ett annat. För dem med befintliga problem med munhälsan, som karies eller tandköttsproblem, kommer din tandläkare att rekommendera att du åtgärdar dessa problem först innan du genomgår kosmetisk behandling.

Resultat från tidigare patienter

No items found.
Visa smilegalleri

Boka en tid idag och upplev vår professionella tandvård i en välkomnande och lugn miljö. Det går bra att boka en tid online eller kontakta oss så ringer vi upp.

akut tandvård tandcentrum karlstad kristinehamn

Bläddra igenom vår kunskapsbank

Läs mer
Tack så mycket! Vi hör av oss så snabbt vi kan.
Oj! Nu gick något fel. Testa igen.