Porslinsfasader - Hollywood smile

På Tandcentrum Karlstad finns stor erfarenhet av estetisk tandvård, alltid med dig som kund i centrum.

På Tandcentrum Karlstad finns stor erfarenhet av estetisk tandvård, alltid med dig som kund i centrum.

Stor erfarenhet av estetisk tandvård

En porslinsfasad skapar en naturlig tand både avseende lyster, färg och form. Med modern teknik och samarbete med den lokala tandteknikern kan vi dessutom skapa ett nytt leende, ett så kallat hollywood smile eller hollywood tänder inom några dagar. Skalkronor påminner om porslinsfasader men har en något större utsträckning på tanden på grund av en befintlig skada eller tidigare plastfyllningar. På Tandcentrum Karlstad finns stor erfarenhet av estetisk tandvård, alltid med dig som kund i centrum. Du är alltid välkommen att diskutera individuella önskemål och förutsättningar som gäller för just ditt leende.

Anledningar för dig som patient att välja porslinsfasader

  • För att förbättra ett utssende på en missfärgad tand/tänder. Oavsett om det är en medför missfärgning, om det är åldersrelaterad eller andra orsaker.
  • För att rehabilitera tänder som har gått sönder eventuellt har slitna fyllningar
  • För att ta bort oönskade mellanrum mellan tänderna

En tandläkare behöver kolla över dina tänder innan behandlingen påbörjas:

  • Tandläkaren behöver kolla om det finns några tecken på tandgnissling
  • Tandläkaren kollar även om det finns bra munhygien, det måste vara rent och fint innan porslinsfasader kan tillverkas
  • Tänderna måste vara av bra kvalité för att ha porslinsfasader. Om det finns gamla fyllningar och sprickor kan det vara så att en porslinskrona är det bästa alternativet för dig som patient


Vad är Hollywood smile?

Hollywood smile är en bra lösning för t.ex. en kraftigt missfärgad tand eller vid mindre snedställningar. Porslinet klistras starkt till kvarvarande tand och kan göras mycket tunt. I vårt eget labb kan vi göra fasaderna så tunna som 0,3 mm. På så sätt behöver vi avverka ytterst lite av de naturliga tänderna.

Andra behandlingar

No items found.

Kontakta oss

Karlstad City

Södra Kyrkogatan 10, Karlstad

Karlstad Strand

Våxnäsgatan 148, Karlstad

Kristinehamn

Kungsgatan 46A, Kristinehamn

Boka tid

Snabba svar på vanliga frågor

Om du inte hittar svaret på din fråga här, så tveka inte på att höra av dig till oss så återkommer vi så snart vi kan med ett svar.

Ställ din fråga till oss

Vad kostar Hollywood smile-behandling?

Kostnaden för att få tandfasader varierar beroende på flera faktorer, som vilken typ av fasader, antalet fasader man önskar och hur enkelt eller komplicerat fallet är samt eventuella övriga tandvårdsbehov.

Hur tar jag hand om mitt nya leende med fasader/kronor?

Eftersom fasader är tillverkade av starkt material som liknar naturliga tänder kan de hålla i 15 till 20 år. Men porslin kan lossna eller gå sönder om de inte vårdas ordentligt eller vid trauma. Bra munhygien, såsom korrekt tandborstning och användning av tandtråd, bör alltid vara en del av din dagliga rutin. Annars kan karies bildas under eller runt fasaderna och de underliggande tänderna. Undvik vanor som kan skada dina fasader, som att gnissla eller pressa tänderna, bita på naglar eller pennor. Om porslinsfasader går sönder kan de inte repareras, så förebyggande eftervård är viktigt, som exempelvis en bettskena vid behov och tandhygienistbesök. Det som är bra med fasader är att risken för att de ska fläckas av mat eller dryck är mindre jämfört med naturliga tänder och därmed kan du behålla ditt perfekta leende genom åren. Du bör också regelbundet besöka din tandläkare och tandhygienist för att hålla ditt leende snyggt och välunderhållet.

Är fasader det bästa estetiska alternativet för mig?

Den bästa kandidaten för en behandling med porslinsfasader är någon som vill förbättra utseendet på sitt leende. Om du undviker kameran eller inte känner dig tillräckligt självsäker i sociala sammanhang på grund av hur dina tänder ser ut kan fasader vara den bästa lösningen för dig. Våra professionella kosmetiska tandläkare kommer att bedöma ditt tillstånd under din första konsultation och utvärdera de möjliga behandlingsalternativen för ditt fall. Generellt sett är fasader en av de mest föredragna alternativen både för tandläkaren och patienten, eftersom ingreppet är minimalt invasivt. Behandlingar kan dock alltid variera från ett fall till ett annat. För dem med befintliga problem med munhälsan, som karies eller tandköttsproblem, kommer din tandläkare att rekommendera att du åtgärdar dessa problem först innan du genomgår kosmetisk behandling.

Resultat från tidigare patienter

No items found.
Visa smilegalleri

Ta steget mot en frisk tandhälsa

Boka en tid idag och upplev vår professionella tandvård i en välkomnande och lugn miljö. Det går bra att boka en tid online eller kontakta oss så ringer vi upp.

akut tandvård tandcentrum karlstad kristinehamn

Bläddra igenom vår kunskapsbank

Läs mer