Erbjudande på Invisalign – 1 756 kr i rabatt! Mer info hittar du här.

Bettskena och huvudvärk

Bettskenor är ett fantastiskt verktyg för många när det kommer till att lindra tandgnissling, tandpressning och till och med minska huvudvärk. Bettskenor är individuellt anpassade och som är utformade för att passa bekvämt över dina tänder. Deras främsta mål är att behandla olika problem och förbättra orala funktioner. 

  1. Skydda mot tandgnissling och tandpressning: Bettskenor, även kända som nattskenor, används för att förhindra tandgnissling och tandpressning som ofta inträffar under sömnen. Genom att ge en barriär mellan över- och underkäken minskar de risken för att tänderna skadas av överdrivet tryck.
  2. Lindra huvudvärk: För personer som lider av huvudvärk och spänningar orsakade av käkledsproblem eller tandgnissling, kan bettskenor erbjuda lindring genom att stabilisera käken och avlasta musklerna.
  3. Behandla TMD (temporomandibulär ledstörning): Bettskenor används också för att behandla TMD, ett tillstånd som påverkar käkleden och orsakar smärta och obehag i käken, ansiktet och nacken.
  4. Lindra snarkning: Snarkskenor hjälper till att förhindra snarkning genom att justera käken och hålla luftvägarna öppna, vilket gör det lättare att andas under sömnen.

Skillnad mellan bettskena och snarkskena:

Det är också viktigt att förstå skillnaden mellan en bettskena och en snarkskena:

  • Bettskena: En bettskena, även känd som en nattskena, är utformad för att skydda tänderna från nattligt tandgnissling och tandpressning. Den placeras vanligtvis över tänderna på ena käken och fungerar som en skyddande barriär.
  • Snarkskena: En snarkskena, å andra sidan, används för att lindra snarkning. Den är utformad för att hålla din käke i en framåtriktad position för att förhindra att din tunga och mjuka vävnader blockerar luftvägarna, vilket minskar snarkning.

Boka en tid för bettskena

Det går bra att boka en tid online eller kontakta oss så ringer vi upp.

Hur får du din bettskena?

För att få en bettskena kommer du att genomgå en konsultation med din tandläkare. Under denna konsultation kommer din tandläkare att utvärdera dina behov och mål samt ta avtryck av dina tänder för att skapa en anpassad skena som passar din mun perfekt.

Bettskena & huvudvärk:

Om du upplever huvudvärk i samband med användningen av din bettskena, överväg att:

  1. Kontakta din tandläkare: Diskutera din huvudvärk med din tandläkare. De kan justera bettskenan för att förbättra passformen och minska spänningarna.
  2. Ge det tid: Om det är en anpassningsreaktion, kan det vara tillfälligt. Ge din kropp tid att vänja sig vid bettskenan och se om huvudvärken minskar med tiden.
  3. Följ råd: Följ din tandläkares råd om när och hur du ska använda bettskenan. Överdriven användning kan ibland vara en faktor som bidrar till huvudvärk.

Slutsats:

Bettskenor är skräddarsydda lösningar som kan förändra din livskvalitet. Oavsett om du lider av tandgnissling, huvudvärk eller andra orala problem kan en bettskena vara svaret på dina bekymmer. Genom att samarbeta med din tandläkare och använda din bettskena regelbundet kan du njuta av en bekvämare vardag.

Boka en tid för bettskena

Det går bra att boka en tid online eller kontakta oss så ringer vi upp.

Vill du att vi kontaktar dig?

Fyll i dina kontaktuppgifter så hör vi av oss.

{{form}}

Du kanske även skulle vara intresserad av

Boka en tid idag och upplev vår professionella tandvård i en välkomnande och lugn miljö. Det går bra att boka en tid online eller kontakta oss så ringer vi upp.

akut tandvård tandcentrum karlstad kristinehamn
Tack så mycket! Vi hör av oss så snabbt vi kan.
Oj! Nu gick något fel. Testa igen.