När ska jag söka akut tandvård?

Gå inte för länge med akut tandvärk!

En plötslig tandvärk kan vara en signal från din mun att något är fel och kräver omedelbar uppmärksamhet. Väldigt ofta vet vi inte om vi borde söka akut tandvård eller vänta tills nästa planerade besök. Här är några situationer där det är viktigt att söka akut tandvård. Du bokar snabbt och enkelt tid online hos oss på Tandcentrum. För akuta besvär har vi tider oftast samma dag.


1. Intensiv Tandvärk:

Om du upplever intensiv tandvärk så kan i vissa fall smärtstillande hjälpa till viss del men det kan oavsett vara ett tecken på ett allvarligare problem. Vår erfarna personal på Tandcentrum Karlstad & Kristinehamn är experter på att hantera akut tandvärk och kommer att hjälpa dig att snabbt få lindring och identifiera och behandla orsaken till problemet.


2. Skadad Tand:

Har du skadat en tand genom en olycka eller ett slag? Oavsett om det är en sprucken tand, avslagen bit eller en lös tand, är det viktigt att söka akut tandvård. Vår akut-tandläkare i Karlstad & Kristinehamn har expertis i att behandla och reparera skadade tänder för att undvika ytterligare komplikationer. Vi har dessutom vårat eget laboratorium där vi snabbt och enkelt får fram våra porslinskronor och bettskenor.


3. Infektion eller Svullnad:

Om du upplever svullnad i tandköttet, ansiktet eller halsen, kan det indikera en infektion som kräver omedelbar uppmärksamhet. Akut tandvård är nödvändigt för att behandla infektioner och förhindra att de sprider sig till andra delar av kroppen. Var noga med att söka tid snabbt för att inte få en ökad risk för spridning.


4. Akut Tandvård för Visdomständer:

Visdomständer kan orsaka många problem, inklusive smärta, svullnad, inflammation, svårigheter att gapa, smärta när man sväljer saliv och även feber. Om du upplever något av dessa symtom är det bäst att söka akut tandvård för att få akut hjälp och även utvärdera om visdomstanden behöver tas bort eller behandlas på annat sätt.


5. Trauma eller Olyckor:

Har du varit inblandad i en olycka eller traumatisk händelse som påverkar dina tänder? Oavsett om det är ett slag, en fallolycka eller annat trauma, är det viktigt att omedelbart kontakta en akut tandläkare för att bedöma och behandla eventuella skador.

6. Vad kostar akut tandvård?

Kostnaden för akut tandvård är väldigt svårt att avgöra innan någon diagnos ställs. Det är därför vi inte kan ge ut ett fast pris på akut tandvård för alla behov ser olika ut. Det vi kan garantera är ett kostnadsförslag innan någon behandling utförs och en genomgång av behandlingen som ska utföras. Ett akut besök hos oss börjar initialt från 650kr. Därefter presenterar vi lösningar för dina tandbesvär.


Kontakta Tandcentrum för Akut Tandvård i Karlstad & Kristinehamn:

På Tandcentrum är vi redo att hjälpa dig vid snabbaste tillfälle. Som erfarna akuttandläkare i Karlstad & Kristinehamn erbjuder vi snabb och effektiv tandvård för att hantera dina akuta problem. Boka en akut tid online på hemsidan och få mer information om våra tjänster. Vi är här för att ge dig optimal behandling och se till att du har en frisk munhälsa och tandstatus livet ut.

Du kanske även skulle vara intresserad av

Ta steget mot en frisk tandhälsa

Boka en tid idag och upplev vår professionella tandvård i en välkomnande och lugn miljö. Det går bra att boka en tid online eller kontakta oss så ringer vi upp.

akut tandvård tandcentrum karlstad kristinehamn